Чай пакетованний
- 0039747 ₴Немає в наявності+380 (99) 406-38-07Багатоканальний
- 0039847 ₴Немає в наявності+380 (99) 406-38-07Багатоканальний
- 0039947 ₴Немає в наявності+380 (99) 406-38-07Багатоканальний
- 0040447 ₴Немає в наявності+380 (99) 406-38-07Багатоканальний
- 0040547 ₴Немає в наявності+380 (99) 406-38-07Багатоканальний
- 0040647 ₴Немає в наявності+380 (99) 406-38-07Багатоканальний
- 0040747 ₴Немає в наявності+380 (99) 406-38-07Багатоканальний
- 0040847 ₴Немає в наявності+380 (99) 406-38-07Багатоканальний
Види чаю і їх основні відмінності
Чай поділяють за ступенем окислення (ферментації). Зелений, білий і жовтий чай відносять до чаїв малої ступенем ферментації. Червоний, синій, чорний чаї відносять до чаїв високого ступеня ферментації.
Існує безліч способів обробки чаю, в тому числі в'ялення, сушіння, скручування, ферментація і т. д.
В залежності від них отримують безліч чаїв, назви яких найчастіше пов'язані з кольором.
Зелені чаї – багаті вітамінами і корисними речовинами, з високим вмістом кофеїну. Мають блідий настій від жовтуватого до зеленого кольору, з яскравим ароматом і насиченим смаком. Дуже популярні в Росії різні види чорних чаїв (у Китаї чорний чай називають червоним). Це найбільш ферментований чай, який проходить максимальне число операцій, перш ніж надійти у продаж. Білі чаї поширені майже виключно в Китаї, вони виробляються з ніжних бутонів листочків.
Білий чай можна віднести до найбільш рідкісних і дорогих чаїв, до того ж він дуже чутливий до транспортування та зберігання продукт. Процес виробництва включає тільки зав'ялення і сушку. В результаті заварювання різних сортів білих чаїв виходить напій з квітковим ароматом і дивно приємним смаком. За цілющими властивостями білого чаю немає рівних серед інших чаїв.
Жовті чаї — близькі за своїми характеристиками до зеленим. Проводяться тільки в китайській провінції Фуцзянь.
Чаї оолонги (улуни) за ступенем ферментації знаходяться між зеленим і чорним чаєм. В нашій країні цей вид чаю називається червоним. Вони мають неповторний смак, який і приніс їм популярність.
Пуер – пресований чай, виготовлений за спеціальною технологією із зеленого чаю. Зазвичай чай пуер поставляються у вигляді різних пресованих форм – плиток, цегли, коржів і т. д.